Fisk og skaldyr

Spinatroulade med røget laks

Spinatroulade med røget laks
Rikke
Skrevet af Rikke

Lækker spinatroulade med røget laks er en lækker forret. Den er velegnet til både fester, middage, tapasbordet og måske endda en nytårsaften. Du kan med fordel lave retten dagen før, så du spare tid på selve dagen.

Ingredienser

Dej:

450 g. frossen helbladet spinat
4 æg
Salt Peber
½ tsk. Revet citronskal
½ tsk. Revet muskatmød

Fyld:

200 g. røget laks
150 g. flødeost naturel
1 dl. 38% cremefraiche
hakket dild
Salt og peber

Fremgangsmåde

Dej

Hak spinaten groft, efter at have presset alt væde fra det optøet spinat. Del æggene. Pisk blommer med citronskal, muskat, salt og peber. Rør spinaten i.

Pisk hviderne stive og vend dem i spinatmassen. Hæld massen ud på bagepapir i ca. 1/2 cm. tykkelse og bag ved 200 grader i ca. 10 minutter. Dæk spinaten med et fugtigt viskestykke når det tages ud af ovnen.

Fyld

Hak laksen, rør resten sammen og vend laksen i. Smør blandingen ud på bunden og rul den sammen, pakkes ind i bagepapir og  lad den hvile i køleskabet, gerne til dagen efter. Skæres i tynde skiver. Mellem hver skive skylles kniven, for at holde lakserouladen så pæn så mulig.

Om forfatteren

Rikke

Rikke

Skriv en kommentar